Welke materialen heeft u nog meer nodig bij een juiste installatie van uw nieuwe cv ketel.


Het standaard aansluitpakket.

Als we uw cv ketel vervangen voor een nieuwe cv ketel, hebben we verschillende materialen nodig. We vervangen standaard de gaskraan, inlaatcombinatie, overdrukventiel, vulslang en expansievat. Ook gebruiken we verschillende knelkoppelingen 22/28/15 om het leidingwerk aan te passen naar de nieuwe situatie. Ook gebruiken we pvc buis en bochten voor een juiste aansluiting op de bestaande condensafvoer. Voor het aansluiten van de rookgasafvoer en luchttoevoer gebruiken we safe-pp bochten,buis en beugels. Al het koppelingen en materialen binnen een straal van 1m van de huidige cv ketel is standaard inbegrepen bij ons All-in installatie pakket. Als we constateren dat er meer materialen nodig zijn voor een correcte installatie, buiten de 1m van de huidige cv ketel, zullen we dit in overleg met u doorberekenen. Dit natuurlijk altijd vooraf en altijd in overleg. Daarom is het erg belangrijk om een overzichtelijke foto te sturen naar ons zodat we dit al goed van tevoren kunnen inschatten. Hierdoor voorkomen we vooraf extra kosten voorzien en neemt de monteur de jusite materialen mee naar de klus!


Vuilafscheider

Vanaf 1 augustus 2015 is het verplicht om iedere cv ketel te voorzien van een A label pomp.

Deze A label pompen hebben hun A label gekregen door het toepassen van magnetisme met een ingebouwde magneet. Hij is door deze magneet energiezuiniger geworden.

Het kan zijn dat deze magneet corrosiedeeltjes aantrekt wat de levensduur van de pomp aanzienlijk verkort. Een vuilafscheider kan dit oplossen. 

Minder vuil en lucht in uw leidingen voorkomt tevens vreemde geluiden, zorgt voor minder rendementsverlies, meer confort , lagere stookkosten en een verlenging van de levensduur van uw cv installatie. 

Monteer daarom altijd een vuilafscheider!


Dakdoorvoer

Rovimax Totaal Installatie raadt ten zeerste aan om de bestaande dakdoorvoer te vervangen tijdens het monteren van uw nieuwe cv ketel. Oude rookgasdoorvoeren vergaan na jaren gebruik en zorgen voor vuildeeltjes in het rookgasafvoer systeem. Dit zorgt voor onnodige slijtage/verstoppingen van uw nieuwe cv ketel. Tegenwoordig worden er volledig kunststof doorvoeren geproduceerd die geheel onderhoudsvrij zijn. Als we tijdens de installeren van de nieuwe cv ketel de oude dakdoorvoer laten zitten, zal deze alsnog, in een later stadium vervangen moeten worden. Dit is dan vaak een stuk duurder als tijdens de installatie. Sommige woningen hebben geen dakdoorvoer maar een gevel/muurdoorvoer. Wij adviseren bij het plaatsen van uw nieuwe Atag, Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas cv ketel dan ook om de safe-pp dakdoorvoer/muurdoorvoer te plaatsen. Onze monteurs nemen standaard een ladder mee. Mocht u in een woning wonen die hoger is dan standaard horen we dat graag even!


Thermostaat

Heb je een ouderwetse aan/uit thermostaat, dan kan deze samenwerken met de nieuwe cv ketel. Maar het gebruik van een aan/uit thermostaat is niet zo slim. Een cv ketel werkt beter met een moderne thermostaat. Waarom zal u denken? Moderne cv ketels hebben namelijk een modulerende gasbrander. Vroeger had de gasbrander maar twee standen, hij stond aan of uit. Tegenwoordig kan de gasbrander ook een heel klein beetje aanstaan, of iets meer, of nog meer, afhankelijk van de warmtevraag. Hierdoor wordt het huis veel gelijkmatiger verwarmd. Maar de modulerende gasbrander moet je eigenlijk niet aansturen met een aan-uit thermostaat, dan gaat de brander alsnog alleen maar aan of uit. Door een bijpassende, modulerende thermostaat , te kopen geeft deze nauwkeurig de temperatuur van de kamer door aan nieuwe cv ketel. Met die informatie besluit de cv-ketel de brander in een bepaalde stand te zetten. Dus een aan-uit thermostaat is echt ouderwets en echt niet prettig. Je kan met een moderne thermostaat zelfs, een stuk op uw energieverbruik besparen. Maar vooral het comfort waarschijnlijk de doorslag geven. Daarom adviseren wij van Rovimax.nl om altijd een bijpassende, energiebesparende thermostaat te kopen.