Heeft u een storing aan uw CV-ketel?
Heeft u een storing aan een door ons gemonteerde cv-ketel? Dan kunt uw dit melden via onderstaand contact formulier. Regelmatig komt de servicemonteur tegen dat de storing is ontstaan door handelingen door de bewoner zelf. Dat betekend dat de werktijd niet onder service valt. Hierdoor ontstaan dan dus kosten die worden doorberekend naar uw, als klant. Om dit te voorkomen, hebben wij een checklist samengesteld die u zelf kunt controleren.
Het onderhoudscontract dekt alle arbeidslonen, voorrijkosten én materialen bij een storing aan de ketel. Ook de periodieke onderhoudsbeurt zitten inbegrepen in het abonnement.Staat de ketel op de juiste druk?
De druk van een hr-ketel hoort tussen de 1,2 en 1,8 bar te zijn, indien de druk lager is moet de cv-ketel bijgevuld worden.
Staan de kranen van de radiatoren open?
Soms worden alle kranen dichtgedraaid waardoor de pomp niet kan circuleren, dan gaat de cv-ketel in storing.
Laat altijd de radiator kranen in de woonkamer open, de thermostaat regelt de tempratuur. Dit voorkomt storingen.
Heeft de ketel stroom?
Zonder stroom werkt de hr-ketel niet, dus even checken of er spanning staat op het stopcontact. Ook kunt u even in de meterkast kijken of er een groep is uitgevallen.
Is het systeem goed ontlucht?
Lucht zorgt voor problemen in het systeem en kan dus storingen veroorzaken.
-Heeft de thermostaat stroom?
Sommige thermostaten hebben batterijen of een net-aansluiting. Als de batterijen leeg zijn of er geen spanning is op de net-aansluiting, werkt de cv-ketel niet naar behoren.
-Staat de gaskraan open?
Als de gaskraan onder de ketel dichtstaat, of de hoofdgaskraan, gaat de hr-ketel in storing.
Heeft uw deze punten doorlopen, alles klopt, en de cv-ketel blijft in storing? Graag het onderstaande formulier invullen en dan wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen met u om een afspraak voor reparatie in te plannen. Graag ook de storingscode invullen en type cv-ketel.
