Montage cv-ketel

Bij Rovimax Totaal Installatie bent u altijd verzekerd van een professionele en snelle montage. Dit kost ons hooguit één dagdeel! U hoeft dus niet de gehele dag thuis te blijven. We komen vaak met 2 man op de klus, dit om het werk soepel te laten verlopen, en zo de snelheid erin te houden. Onze klanten hoeven niet te helpen met tillen. Rovimax.nl staat voor geheel ontzorgen van onze klanten!


All-in montage pakket. Dit mag u van ons verwachten.

Demonteren en afvoeren oude ketel
De monteur koppelt de oude cv-ketel af en deze wordt via binnenshuis afgevoerd. Heeft u een besmettelijke vloer, zorg dan dat u wat  oude handdoeken bij de hand heeft zodat we de cv-ketel kunnen inpakken.

Montage van diverse appendages
Het leidingwerk wordt voorzien van een nieuwe gaskogelkraan, inlaatcombinatie, veiligheidsventiel en vul/aftapkraan.Het expansievat wordt standaard vervangen voor 18 liter expansievat. Ook kijken we naar oude/rotte onderdelen en deze worden eventueel ook vervangen.

Montage van de nieuwe CV ketel
De nieuwe hr-ketel wordt aan de muur gehangen en het leidingswerk wordt passend op de ketel aangesloten. De nieuwe rookgas en zuurstofbuizen worden met behulp van de nieuwe koppelstukken aangesloten op de cv-ketel en het bestaande rookgaskanaal geplaatst.

Nacontrole en oplevering
De nieuwe cv-ketel wordt uitvoerig getest en ingeregeld. De gasleiding wordt afgeperst en er wordt een koolmonoxide meting uitgevoerd.

Twee jaar garantie
U heeft twee jaar garantie op de montage van de cv ketel.


Dit kunt u voorbereiden, om onze monteurs snel aan de slag te kunnen laten gaan.

  De hoofd waterkraan gaat een paar uur dicht, dus graag de kraan toegankelijk maken zodat we er goed bijkunnen.
     Een emmer water vullen, eventueel voor koffie, drinken en doorspoelen van het toilet mits noodzakelijk. 
Wasmachine even stoppen.


 ✔ De hoofdgaskraan gaat een paar uur dicht,dus graag de kraan toegankelijk maken zodat we er goed bijkunnen.
     Gaskachels/haarden vallen uit, dus houdt hier rekening mee. Als uw op gas kookt, kan dit even niet.
     De gasleiding wordt uit veiligheid, opnieuw op gasdichtheid getest, mocht er een lek worden geconstateerd, zal dit verholpen moeten       worden voordat de gastoevoer kan worden geopend. Dit kan reparatiekosten met zich meebrengen, dit wordt uiteraard besproken.


 ✔ De werklocatie graag vrijmaken zodat de monteurs, met buizen en gereedschap, geen objecten kunnen beschadigen.
     Materialen die kwetsbaar zijn voor water, graag opruimen/opbergen, met het verwijderen van de oude cv-ketel kan er water lekken.

 

✔  De trappen leeghalen. Onze  zorgt voor een veilige wandel van boven naar beneden.


Rovimax Totaal Installatie staat voor kwaliteit, en een klantvriendelijke benadering. Dit natuurlijk voor een aantrekkelijk tarief en een snelle levering. Voor het vervangen van uw oude cv-ketel, en het plaatsen van uw nieuwe cv ketel bent u zeker aan het juiste adres!


Extra aan te raden opties

Bestaande dakdoorvoer vervangen
De bestaande dakdoorvoer laten zitten of toch vervangen? Dit is een veel gestelde vraag aan ons. Het antwoord is vervangen en we zullen uitleggen waarom. De oude dakdoorvoer zit minimaal net zolang als de oude cv ketel, en vaak nog langer. Het metaal en aluminium, waarvan de buiten/binnenpijp gemaakt zijn, vergaan in de jaren. Het gruis wat onstaat door corrosie van de buis komt terecht in de cv ketel. Hierdoor onstaat er schade en verstopping in de cv ketel. Dit zorgt voor storingen, dus extra kosten en meer onderhoud. Het type dakdoorvoer dat nu gebruikt wordt is van kunststof. Deze zijn onderhoudsvrij en vervuilen de ketel niet. Hierdoor heeft u minder storingen en onderhoud en bent u verzekerd van een langere levensduur van uw nieuwe cv-ketel. Het vervangen van de oude dakdoorvoer voor een nieuwe kost u bij Rovimax Totaal Installatie 149,- Incl btw. Materiaal en arbeid inbegrepen.


Vuilafscheider

De vuilafscheider is in staat om tijdens de herhaaldelijke passages van vloeistof zelfs de kleinste vuildeeltjes te verwijderen, met een zeer laag drukverlies. Nieuwe cv-ketels zijn voorzien van een A-label pomp en deze zijn heel erg kwetsbaar voor vuildeeltjes. Met deze eenmalige investering in de vuilafscheider verlengd u de levensduur van uw cv ketel. Het monteren van een vuilafscheider is dus niet verplicht, maar zeker aan te raden. Rovimax Totaal Installatie kan deze aan u leveren en monteren. Er zijn 3 opties in type vuilafscheider.


Vernieuwen thermostaat 

De oude thermostaat kunt u laten zitten, maar deze is waarschijnlijk niet energiezuinig. Deze zal waarschijnlijk alleen aan of uit kunnen schakelen, maar niet moduleren. Het kan dus zo zijn dat uw nieuwe energiezuinige hr-ketel werkt als een oud systeem vanwege een verouderde thermostaat. Door het kosteloos laten monteren van een nieuwe thermostaat door Rovimax Totaal Installatie is uw nieuwe energiezuinige cv-ketel dus helemaal compleet. We zien in de markt dat de veel bedrijven offreren zonder thermostaat. Dan bent u dus eenmalig goedkoper uit maar betaald u jaren teveel aan gas! Laat u dus goed informeren.  U kunt kiezen uit thermostaten die u kunt inregelen op dagen/tijden. Ook zijn er slimme thermostaten die via uw mobiele telefoon te bedienen zijn. Natuurlijk kunt u bij Rovimax Totaal Installatie ook kiezen voor een basis thermostaat, makkelijk te bedienen, maar toch energie zuinig!


Vloerverwarming?

Het kan zijn dat uw huidige vloerverwarming goed werkt op uw oude cv-ketel. Sommige merken hebben een extra tweeweg-klep nodig, afhankelijk van het type ketel zal deze extra geleverd moeten worden. Rovimax Totaal Installatie brengt dan de klep in rekening maar wordt kosteloos gemonteerd. Prijzen per klep zijn verschillend, maar wordt natuurlijk in uw offerte benoemd. Ook kunnen we u oude vloerverwamingspomp vervangen voor een a-label pomp. Deze bespaart u een hoop energie, dus indirect geld!


Standaard 2 jaar garantiepakket/onderhoudscontract.

Als u een cv-ketel door ons laat installeren kunt u ervoor kiezen om een standaard  garantiepakket af te sluiten van €10,99,- per maand. U bent dit natuurlijk niet verplicht. Het pakket heeft een looptijd van 2 jaar. Na 2 jaar wordt het garantiepakket omgezet in een onderhoudscontract en die is dan maandelijks opzegbaar. Het garantiepakket dekt alle arbeidslonen, voorrijkosten én materialen bij een storing aan de ketel. Ook komen we uw nieuw geplaatste cv-ketel jaarlijks controleren op lekkages/problemen, tevens doen we meteen een onderhoudsbeurt. Informeer naar de voorwaarden en de voordelen van ons garantiepakket!